Сотні родин ВПО вкотре отримали допомогу від волонтерів ГО “УНІА”

Солідарність і небайдужість завжди були визначальними рисами українського народу. Від початку російської військової агресії на сході та півдні України сотні сімей внутрішньо переміщених осіб (ВПО) змушені були залишити свої домівки, втратити рідні місця та шукати притулок десь далеко від військових загроз. Щасливо, на їхній шляху зустрілися волонтери громадської організації "УНІА", які не лише надали їм підтримку, але й допомогли знову повірити в краще майбутнє.

ГО "УНІА" два рази на місяць організовує благодійні акції в Чернівецькій області, де ВПО можуть отримати необхідну допомогу. Через ці акції кожна людина, яка потребує допомоги, може прийти та вибрати собі одяг, а в разі потреби отримати продукти та засоби гігієни. Таким чином, ГО "УНІА" створює можливість для внутрішньо переміщених осіб знайти хоча б дещо зі сталого розміщення та забезпечення своїх потреб.

Проте останні акції відрізнялися від попередніх, адже вони не лише допомогли забезпечити матеріальні потреби сімей ВПО, але й надали додаткову підтримку молодим батькам. Сім'ї з маленькими дітьми отримали дитячі візочки, манежі, памперси та дитяче харчування.  Для багатьох з них це була перша надія на забезпечення комфорту та безпеки своїх найменших членів родини після втрати домівок.

Варто зазначити, що успіх таких благодійних акцій ГО "УНІА" неможливий без підтримки їх іноземних партнерів благодійників та звичайних небайдужих українців які зараз проживають закордоном. Ці люди не лише збирають гуманітарну допомогу, але й передають її автоволонтерам-перевізникам ГО "УНІА", які допомагають доставити ці цінності до України. Вони стають мостиною між тими, хто бажає допомогти, і тими, хто цю допомогу найбільше потребує. Ця спільна діяльність доводить, що гуманітарна допомога може мати безпосередній вплив на життя людей, які пережили важкі випробування.

Також необхідно віддати належну подяку Чернівецькій обласній та районним військовим адміністраціям за їхню постійну підтримку та взаємопорозуміння. Співпраця між волонтерами та владою є важливою ланкою у забезпеченні ефективної допомоги тим, хто її потребує найбільше. Саме завдяки спільним зусиллям громадських організацій та офіційних структур можуть бути розроблені та реалізовані ефективні програми для підтримки ВПО.

І врешті-решт, важливо відзначити, що незважаючи на труднощі та випробування, які сталися через російську агресію, український народ не втрачає надію і віру у свої сили і перемогу. У кожній акції ГО "УНІА" відчувається не тільки небайдужість та підтримка, але й величезний дух солідарності, який об'єднує людей. Саме цей дух допомагає відновити віру в світле майбутнє, коли всі люди зможуть повернутися до своїх рідних домівок та насолоджуватися звичайним мирним життям.

Україна, як країна, завжди відзначалася своїм гостинним народом та його готовністю допомогти тим, хто потребує. ГО "УНІА" разом зі своїми партнерами продовжує бути опорою для внутрішньо переміщених осіб, надаючи їм не лише матеріальну допомогу, але й почуття тепла, розуміння та надії. Важливо зазначити, що ці благодійні акції є лише частиною багатогранного процесу відновлення та підтримки постраждалих.

Ми віримо, що разом, об'єднані волонтери, благодійники, партнери та усі небайдужі люди, зможемо перебороти труднощі та побудувати кращу майбутнє для України. Російська агресія може тимчасово змінити життя людей, але не зламати нашу волю та віру у свободу та мир.

Тому ГО "УНІА" , висловлюює слова вдячності  всім причетним до цих благодійних акцій, ми закликаємо не припиняти цю підтримку, а продовжувати допомагати тим, хто цього найбільше потребує.

Тільки разом ми зможемо протистояти складнощам, побудувати майбутнє України

Ми впевнені що незабаром Україна переможе російського окупанта та всі цілюди зможуть повернутись до звичайного мирного життя у себе вдома. Ще раз дякуємо всім хто поруч та спільно з нами допомагає Українському народу.

Слава Україні! Слава ЗСУ!