Допомога на передовій: волонтери ГО “УНІА” забезпечують евакуаційні команди медичними ношами (відео)

Буковинські волонтери ГО "Український незалежний інформаційний альянс" (УНІА) продовжують проявляти неймовірну витримку та самовідданість у своїй боротьбі за захист України від російського агресора.

Реагуючи на запити військових, які перебувають у зоні бойових дій на сході країни, ці небайдужі люди вирішили взятись за виготовлення медичних нош, необхідних для евакуації поранених.

Самотужки виготовлені санітарні носилки стали результатом надзвичайного зусилля та креативності волонтерів ГО "УНІА". Вони встановили кілька основних критеріїв для виготовлення цих пристроїв, щоб вони відповідали потребам українських військових та могли бути ефективно використані в умовах бойових дій.

Перш за все, розмір нош повинен бути таким, щоб їх можна було легко переміщувати по вузьких проходах та доріжках, як, наприклад, у літаках, автобусах і поїздах. Це забезпечує швидку та безпечну евакуацію постраждалих.

Другий критерій - можливість сидіти для постраждалого. Це дозволяє виконувати круті повороти на сходах та вузьких коридорах, зберігаючи при цьому комфорт та безпеку для постраждалих.

Крім того, санітарні носилки мають кілька точок захоплення, що полегшує їх проходження через вузькі місця. Це особливо важливо в умовах надзвичайної ситуації, коли кожна секунда може врятувати життя.

Останнім, але не менш важливим критерієм є легкий доступ до постраждалого для проведення огляду та надання медичної допомоги. Це дозволяє швидко реагувати на невідкладні потреби постраждалих та забезпечувати їм ефективне лікування навіть під час евакуації.

У своїй нелегкій місії волонтери ГО "УНІА" отримали підтримку та співпрацю зі своїми партнерами з Німеччини - Богданом Воробець та будівельною компанією Vittawood Unip.LDA. Ці партнери регулярно надсилають спеціальну міцну та легко очищаючу тканину, яка використовується для виготовлення санітарних носилок. Це значно покращує якість та тривалість експлуатації нош, забезпечуючи надійність та довговічність цих пристроїв.

Волонтери самостійно закуповують люверси, стропи та інші необхідні матеріали та інструменти, а потім приступають до виготовлення санітарних носилок. Їхні зусилля вже принесли плід, і на сьогоднішній день десятки виготовлених волонтерами нош допомагають евакуаційним командам забрати поранених з поля бою та доставити їх до медичних закладів для надання необхідної допомоги.

Це приклад того, як самовіддані та творчі люди здатні вирішувати нагальні проблеми та допомагати важко пораненим українським військовим. Буковинські волонтери ГО "Український незалежний інформаційний альянс" не тільки виявилися готовими реагувати на виклик часу